Under 2017 meddelade Microsoft att företagets operativsystem Windows 10 framöver skulle få två stora uppdateringar per år. Den senaste släpptes under hösten 2017 och fick namnet Fall Creators Update, och denna väntades följas upp av Spring Creators Update.

På sin webbplats meddelar företaget att så inte blir fallet, utan namnet på nästa stora uppdatering blir April 2018 Update. Som namnet antyder ska denna släppas i april och fokus ligger på funktioner som ska spara tid och göra vardagen lättare för användaren.

En av de stora nyheterna i uppdateringen är funktionen Timeline, vilken gör det möjligt att gå tillbaka och återuppta applikationer som använts under den senaste månaden. Det är även möjligt att återuppta arbete över datorer och mobila enheter med IOS eller Android.

Utöver detta passar Microsoft också på att lägga till flera efterfrågade funktioner i webbläsaren Edge. Bland annat nämns möjligheten att stänga av ljudet i enskilda flikar, möjligheten att spara och automatiskt fylla i adressuppgifter och liknande samt ett läsläge för böcker och PDF-filer.

Windows 10 April 2018 Update blir tillgänglig för manuell nedladdning den 30 april och börjar rullas ut på bred front den 8 maj.