Nyligen lanserade Microsoft den första stora uppdateringen för året för Windows 10. Denna gick tidigare under namnet Spring Creators Update, men bytte kort innan släppet till April 2018 Update. Uppdateringen blev tillgänglig för nedladdning den 30 april och börjar rullas ut till samtliga användare från den 8 maj.

Ett stort antal användare har redan installerat uppdateringen och många rapporterar om problem, och en av de mer uppmärksammade är ett relaterat till Google Chrome. Flera rapporterar om att systemet fryser vid slumpmässiga tillfällen medan webbläsaren är igång och kräver en omstart av datorn för att fungera igen.

Andra problem innefattar bland annat att mikrofonen slutat fungera efter installation och att prestandan i spel blir sämre efter att ha växlat mellan fönster med hjälp av alt- och tab-tangenten. Det sistnämnda tros bero på Focus Assist-funktionen som introducerades i uppdateringen, och denna kan stängas av via inställningarna i Windows.

Microsoft har inte kommenterat på problemen, men väntas arbeta på mindre uppdateringar som åtgärdar dessa. Huruvida dessa åtgärdas innan April 2018 Update rullas ut på bred front eller är ännu okänt.