Länge var upplösningen full HD standard, där TV-apparater och skärmar under lång tid delvis stod och trampade vatten. En TN-panel, 1080P, 60 Hz och bildförhållandet 16:9 sammanfattar många äldre skärmar. Sedermera kom 4K, HDR och andra upplösningar att bli allt mer vanligt, samtidigt som olika paneltyper och högre uppdateringsfrekvenser ökat i popularitet.

Den nya hårdvaran kräver dessutom motsvarande innehåll och branschstandarder. Att strömma media i 4K-upplösning är därför inte helt enkelt, och kräver utöver godkänd hårdvara även nya drivrutiner och uppdateringar till Windows. Nu framkommer det via The Inquirer att AMD i och med drivrutinen 18.4.1 lägger till det utlovade stödet för Microsofts kopieringsskydd Playready 3.0.

Stödet för kopieringsskyddet innebär att användare med grafikkort från tillverkaren kan strömma 4K- och HDR-innehåll från Netflix. Både Intel och Nvidia har sedan tidigare stöd för tekniken, vilket kräver en processor ur familjen Kaby Lake eller senare. Från Nvidia krävs minst ett Geforce GTX 1050, och sett till AMD gäller stödet för både Polaris och Vega.

Utöver rätt grafikkort krävs en 4K-skärm med stöd för kopieringsskyddet HDCP 2.2, och innehållet kan enbart visas i antingen Microsofts webbläsare Edge eller Netflix applikation för Windows 10. Detsamma gäller för strömning av HDR-innehåll.