Rymdäventyren No Man's Sky släpptes sensommaren 2016 med skyhöga förväntningar, där utforskande och rymdresande i ett slumpmässigt genererat universum lockade många spelare. Efter lansering menade många på att spelet inte alls levt upp till förväntningarna, varpå spelarantalet sjönk som en sten.

Sedermera har utvecklaren arbetat hårt på flertalet stora uppdateringar, vilka bland annat lagt till basbyggande och de första pusselbitarna för ett fullfjädrat flerspelarläge. I år är det dags för uppdateringen Next, vilken blir den absolut största hittills.

Paradnumret här stavas fullskaligt flerspelarläge, där spelare tillsammans med vänner kan uppleva spelet till fullo. Därutöver kommer det även finnas möjlighet att stöta på slumpmässiga spelare på deras resa genom universum.

Nämnvärt är att dessa interaktioner inte kommer vara oavkortat positiva, då spelare antingen kan samarbeta eller utmana varandra om de begränsade resurserna. Slutligen tillkommer stora rymdstrider där spelare bland annat kan slåss som pirater, samt möjligheten att skapa racingspår för delning online.

No Man's Sky Next släpps som en gratis uppdatering för nuvarande ägare den 24 juli, och kommer även precis som tidigare uppdateringar ingå vid nyköp. Samma dag lanseras dessutom speltiteln för första gången på Xbox One.