Det svenska spelhuset Paradox började som en nischad aktör på marknaden för så kallade Grand Strategy-spel, men bolagets speltitlar har på senare år blivit allt mer populära. Senast ut märks spel som Stellaris och Hearts of Iron.

Utvecklaren avtäcker nu Imperator: Rome, ett strategispel som utspelar sig under den antika eran – från de grekiska stadsstaternas tidiga dagar till Västroms fall. Huvudattraktionen är möjligheten att sätta historien i spelarens händer, där denne är med och formar antikens stora imperier.

Varje stat i spelet är spelbar, och kampanjkartan sträcker sig från Medelhavets västra delar ända till Indien i öst, samt från England i norr till Etiopien i söder. På menyn står därutöver ett expansivt politiskt spel, där olika folkgrupper måste hanteras och sättas i arbete i samhällets olika skikt.

Viktigt är också ledare, som bygger egenskaper över tid och hjälper till vid styret av den egna staten, inte minst med att hålla befolkningen nöjd. Tillkommer gör även nationsunika militärtraditioner, strider där spelaren taktiskt måste utmanövrera motståndaren samt system för handel och provinsbyggande.

Imperator: Rome ska släppas under 2019 till PC/Windows.