Under Computex 2017 presenterade den holländska chassitillverkaren Streacom aluminiumchassit DB6, som är designat för att kunna kyla både grafikkort och processor passivt. Bolaget har gjort sig känt främst genom sina minimalistiskt utformade modeller, där den portabla testbänken BC1 Open Benchtable är ett exempel som besökte SweClockers testlabb i fjol.

Nu släpper företaget ytterligare en datorlåda och denna gång handlar det om en Mini-ITX-variant med namnet DA2, där fokus uppges ligga på kylning och kompatibilitet. Chassit väger 3,9 kg mäter in på 340 × 286 × 180 mm (D×H×B), där avdelningen för komponenterna är något lägre. Nämnda del är monterad i en aluminiumram, vilken ska förbättra luftflödet genom de perforerade panelerna.

Istället för fasta monteringsplatser för komponenterna använder DA2 justerbara fästen, där ramarna i toppen och botten kan användas för delar upp till 130 mm breda. Chassits ena sida bjuder på en fästanordning där den maximala bredden landar på 180 mm, medan motstående sida har plats för moderkortet.

Streacom listar en uppsjö av olika kompatibla konfigurationer, där exempelvis ett 330 mm långt grafikkort ryms om nätaggregatet har den mindre formfaktorn SFX. När det kommer till processorkylare finns det plats för en 145 mm hög variant, som kan ersättas av en sluten vattenkylare med en 240 mm-radiator. Baktill kan en 92 mm-fläkt monteras, medan övriga fästpunkter klarar större varianter.

Lagringsmässigt kan upp till tre 3,5- och åtta 2,5-tumsenheter användas, något som dock ockuperar platser för andra komponenter. I fronten återfinns startknappen och en ensam USB type-C-anslutning. DA2 kommer i färgerna svart och silver och lanseras officiellt under årets upplaga av Computex-mässan, och väntas sedan hitta ut på marknaden i augusti.