Något som är väldigt naturligt på Dreamhack är självklart spel i alla dess former och till det hör även professionella tävlingar. Under årets upplaga av Dreamhack Summer hålls bland annat en turnering i spelet Counter-Strike: Global Offensive och redaktionen passar på att undersöka vad som krävs för att styra evenemanget.

Först tittar vi in i området där spelarna kan förbereda sig inför matcherna, som har plats för fem lag samtidigt. Här förbereder även spelarna sin SSD-enhet som enbart kommer användas på scenen vid matcherna, vilken har begränsad åtkomst till nätverket för att motverka fusk eller dylikt. En separat lagringsenhet används för uppvärmningen och har full åtkomst till internet för att kunna spela som vanligt.

DH Masters 3.JPG
CS_DH_3.jpg
CS_DH_4.jpg
CS_DH_12.jpg

Därefter är det dags att kliva upp på scenen och ta en titt på de ljudisolerade bås som används på vissa turneringar. Enligt spelarna är fördelen främst att man kan använda sin vanliga kringutrustning och inte behöver förlita sig på exempelvis ljudisolerade hörlurar, något som resulterar i en mer hemtam spelsituation.

Slutligen får vi en genomgång av produktionsavdelningen, där ett flertal personer sitter bakom spakarna. Ljud- och ljusteknikerna sällskapas av två spelobservatörer, som väljer vilken spelares perspektiv som visas. För att snabbt kunna visa repriser av spektakulära ögonblick basar ännu en anställd över extra spelströmmar, där dessa är något fördröjda och två till antalet.

DH Masters 2.JPG
CS_DH_2.jpg
CS_DH_7.jpg
CS_DH_8.jpg
CS_DH_13.jpg

Grafik för statistik, reklam och annat innehåll är ytterligare en del i processen och sköts av två personer. Bilder från scenen levereras genom två axelkameror som sällskapas av en kran-monterad variant. Därtill finns ytterligare fem kameror som används i de tre studiorna för analyser, intervjuer och för kommentatorsbåset.

► Läs alla artiklar från #DHS-18

Slutresultatet är en videoström som skickas till webbplatser såsom Twitch och Facebook. Detta görs genom ett skräddarsytt system, som sitter i ett rackskåp tillsammans med annan nödvändig utrustning.