Mobiltelefoner har på senare år blivit allt kraftfullare och kan idag närmast liknas vid små datorer, med högpresterande komponenter såsom processor och grafikdel. Dessa kombineras ofta i en så kallad SoC (System on a Chip), och många använder sig av kretsar från exempelvis Qualcomm.

Det finns dock vissa som utvecklar egna systemkretsar för användning i telefoner, däribland Samsung. Grafikarkitekturen kommer dock från tillverkaren ARM, men nya uppgifter talar för att denna kan komma att bytas ut mot en egen från Samsung själva. Detta då företaget i flera jobbannonser på Linkedin eftersöker grafikingenjörer som ska arbeta med att utveckla grafikkretsar.

I annonserna meddelar Samsung att det handlar om flera flaggskeppskretsar som till en början ska användas i telefoner i instegssegmentet, medan vad som nämns som "nästa generation" ska användas för områden såsom självkörande fordon och djupinlärning (eng. deep learning). Kretsarna ska utvecklas helt och hållet från grunden hos Samsung, med allt från arkitektur till mjukvara.

Detta skulle innebära att Samsung tillsammans med Apple blir en av få tillverkare på marknaden som tillverkar egna grafikkretsar för mobiltelefoner. De sistnämnda började med detta relativt nyligen då de sade upp avtalet med Imagination Technologies.