Det är alltid spännande att åka på mässa. Ofta är det oklart på förhand vad de stora snackisarna ska bli, även om vissa saker är hyfsat säkra kort. Det gäller till exempel processorer eller grafikkort, samt den där lite udda grejen som kliar konstig-nerven.

► Läs allt från #computex-2018

Hur ser det då ut för årets mässa? En titt på topplistan placerar tre processorartiklar i topp – samtliga runt temat 28 kärnor signerade Intel. Det handlar dock knappast om idel hyllningar, utan majoriteten av kommentarerna diskuterar snarast definitioner runt vad som faktiskt är en "riktig produkt".

Intel-28-core-Engadget.jpg

Intel tar bladet från munnen om 28-kärnig demonstration på 5,0 GHz
Allra mest debatterad från årets Computex är nyheten där Intel lägger korten på bordet runt den omtalade demonstrationen av 28 kärnor i 5,0 GHz. Det framkommer bland annat detaljer om tung överklockning och exotisk kylning – något som får många användare att helt diskvalificera resultaten.

Intel demonstrerar 28 kärnor på 5,0 GHz för entusiaster under Computex 2018
På andra plats hamnar en snarlik artikel under samma tema. Här handlar det om ursprungliga diskussionen runt demonstrationen i sig, innan alla snaskiga detaljer blev kända. Även här fokuserar många kommentarer på vad som är vad – handlar det om en riktig produkt, eller något tungt överklockad för demonstrationen?

AMD-Ryzen-Threadripper-2nd-Gen-1.jpg

AMD möter Intels 28 kärnor med Ryzen Threadripper 2 – 32 kärnor på 250 W
Tredje position på listan handlar som sagt också om processorer. Här ligger fokus på AMD Ryzen Threadripper 2, det röda lagets trådsprättar-värsting som ska ta sig an Intels toppsegment. Föga förvånande blir det även här gott om debatt mellan användare med olika preferenser.

Nvidia: "Nästa generations grafikkort dröjer"
På plats fyra dyker första artikeln utan processorfokus upp. Istället handlar det om grafikkort, närmare bestämt att Nvidias VD Jensen Huang bringar klarhet i diverse Geforce-rykten. Kort och gott, inga nya grafikkort under sommaren – något många rykten på förhand hävdade.

noctua-32.jpg

Missnöjd Noctua-ingenjör gör bordsfläkt
Sist ut på årets topplista är.. Noctua. Den österrikiska SweClockers-favoriten har en tendens att ofta slå sig in på topplistorna, så även denna gång. I fokus ligger en signaturbrun fläkt konverterad till bordsvariant av missnöjd ingenjör. Både nördigt och konstigt, en given succé.

Har du någon favorit från årets Computex? Dela med dig i kommentarerna!