Det drar ihop sig mot sommar och semester – för undertecknad är det faktiskt redan dags, med de första lediga dagarna redan avklarade. Att koppla bort det digitala livet är dock lättare sagt än gjort, något jag tycker sammanfattades väl när kollegan Jakob på 99 knåpade ihop en lista över allt som åker med på semestern.

Inspirerad av det har jag gjort samma sak, med fokus på elektronik och tekniska prylar. Varför, kan vän av ordning fråga sig. Därför att jag tycker det är en kul grej. Bryr någon sig, kan samma vän fråga. Oklart, är mitt svar där. I vilket fall, nu kör vi!

IMG_20180702_091405.jpg

Pryl

Kommentar

Pris

Surface Pro 4

Den digitala basen under sommaren, både för mig och tvååringen.

Kobo Glo

Snarare än träd i väldigt tunna skivor – e-papper!

-

Google Pixel

Telefonen får åka med, så är det bara.

Garmin Vivomove HR

Berättar tiden för mig. Och lite annat bra, såklart.

Sony A7 + 28-70/3,5-5,6

Mitt bästa kameraköp någonsin. Ovärderlig för att dokumentera.. allt.

Sony FE 50/1,8

Normalobjektivet, givet i varje fotoväska. Såklart.

Samyang AF 35/2,8

Det lite mer vidvinkliga objektivet. Också mycket bra!

Sony RX100M3

Den fickvänliga kameran, för när väskan stannar hemma.

Sony MDR-1000X

Brusreducerande hörlurar, för flyg, tåg, buss och.. barn.

Peak Design Everyday Messenger 13

Väskan där allt får plats. Har sett världen, från Taipei till Las Vegas.

Där Jakob tar med sig nästan hela hushållets samlade elektronikpool försöker jag vara mer måttlig. Inbillar jag mig i alla fall. Min Surface Pro 4 åker med för Bolibompa och Alfons Åberg-film åt tvååringen, samt för fotoredigering och slösurfande åt mig själv. Förutom det hamnar trotjänaren Kobo Glo lätt åtkomlig i väskans ytterfack, samt Google Pixel och Garmin Vivomove HR i fickan respektive på handleden.

Snacka foto i SweClockers forum

I övrigt är det fokus på foto – en på tok för försummad hobby. Min Sony A7 tillsammans med tre objektiv packas ned, kompletterad av en mer fickvänlig Sony RX100M3. Samt sist men absolut inte minst – mina Sony MDR-1000X-lurar för tysta zen-moments även i kaos. Hela klabbet ryms utan större problem i min Peak Design Everyday Messenger 13, tillsammans med den nödvändiga uppsättningen kablar och tillbehör. Boom!

IMG_20180702_094133.jpg

PS Vita får åka med för att.. öh.. nej. Blankt där. Den får vara hemma.

På tjänstfronten då? Netflix får åka med, mest för att det redan ligger där. Däremot lär användandet blir sparsamt om ens alls. Desto viktigare är Spotify, för några sköna spellistor med musik i allt från bil till hotellrum. Utöver det har jag inga direkta planer, mycket för att jag är rätt usel på att använda tjänster normalt – än mindre så på resande fot.

Vad packar du för teknikprylar när det är semestertider? Dela med dig i kommentarerna!