Textredigeraren Notepad har varit en del av Windows sedan en lång tid tillbaka och har precis som annan mjukvara från företaget fått ett flertal uppdateringar genom åren. Dels har det handlat om rent estetiska uppdateringar för att passa in bättre med modern design, men även tillägg av nya funktioner.

I den senaste testversionen av Windows 10 uppdaterar Microsoft textredigeraren för första gången på flera år. I ett inlägg på sin webbplats går de igenom alla funktioner som lagts till, och det handlar bland annat om stöd för Mac- och Linux/Unix-radbrytningar.

Förutom det rör det sig om små förbättringar såsom möjligheten att zooma in och ut genom att använda CTRL och mushjulet. Det är också möjligt att markera ord eller meningar och söka på dessa via Bing direkt i Notepad, samtidigt som funktionaliteten för att söka efter och ersätta ord förbättrats genom bland annat en cachefunktion.

De nya funktionerna introduceras i och med nästa stora Windows-uppdatering, som i dagsläget går under namnet Redstone 5. När denna släpps är ännu inte tillkännagivet, men det väntas ske någon gång i oktober månad.