Hösten 2016 släppte DICE Battlefield 1, vilket tog spelserien tillbaka i historien till första världskrigets blodiga skyttegravar. Spelets historiska miljöer mottogs med öppna armar av många, och för årets inkarnation av serien placeras spelaren i andra världskriget.

Inför lanseringen av Battlefield V har EA och DICE bedrivit en kampanj där expansioner från tidigare spel gått att ladda ned gratis under en begränsad tid. Senast ut var östfrontsorienterade In the Name of the Tsar, men nu är det istället Turning Tides och Second Assault som står på menyn.

Den förstnämnda kretsar kring ententens amfibiska invasion av Osmanska riket, där bland annat det brutala slaget om Gallipoli samt en rad nya vapen och fordon finns att tillgå. Second Assault är istället en nytolkning av några av de mest omtyckta kartorna från Battlefield 3, vilka gjorts om med motorn för Battlefield 4.

Tidsmässigt är expansionerna gratis att ladda ned från Microsoft Store, Playstation Store och Origin fram till den 17 juli. Därefter är Apocalypse till Battlefield 1 att vänta, vilken bjuder på fem nya kartor och några av de mest sargade krigsmiljöerna i mannaminne.

Battlefield V lanseras den 19 oktober till PC/Windows, Xbox One och Playstation 4.