Sedan lanseringen av Skylake 2015 har Intel återanvänt samma arkitektur för efterföljande lanseringar, där förbättringar istället har realiserats i form av högre klockfrekvenser och fler kärnor på befintlig teknik. Därmed har de också kunnat återanvända i stort sett samma styrkrets med endast små förändringar från 100-serien till nuvarande 300-serien.

I samband med en rad BIOS-uppdateringar från diverse moderkortstillverkare dyker nu stöd för "Intels nästa generations processor" samt "Intels senaste åttonde generations processor" upp. Vid första anblick kan det antas vara ämnat det senaste tillskottet Intel Core i7 8086K, vilket dock har blivit tillagt sedan tidigare.

Med andra ord lutar det åt att det avser Intels nästa processorfamilj, Core 9000-serien, som väntas lanseras under årets tredje kvartal som en del av befintliga Coffee Lake och åttonde generationens Core. Det styrker också tidigare uppgifter om att Intel tvingas döpa om Z370 till Z390 till följd av kapacitetsproblem för produktionen på 14 nanometer.

Core 9000-serien väntas bland annat bjuda på ett flaggskepp med 8 kärnor och 16 trådar, upp från 6 kärnor respektive 12 trådar för nuvarande Intel Core i7 8700K. Samtidigt väntas Core i5 9600K i mellanklassen gå upp till 4,5 GHz med en bibehållen TDP på 95W.