Senaste inkarnationen av AMD:s processorfamilj Ryzen anlände i våras i form av Ryzen 2000-serien, baserad på arkitekturen Zen+ och den förfinade tillverkningstekniken 12 nm från Globalfoundries. Till detta kom även styrkretsen X470, medan den lite billigare B450 sköts på till sommaren.

I samband med att lanseringen närmar sig med stormsteg hittar nu produktsidor för en rad moderkort ut på nätet. Asus bidrar med modellen ROG Strix B450-I Gaming, vars paradnummer är formfaktorn Mini ITX, trådlöst nätverk enligt 802.11ac-standarden samt ett systerkort för att husera både ljudkrets och en M.2-plats.

I vanlig ordning för Mini ITX gäller två styck minnesplatser för DDR4-moduler i upp till 3 600 MHz, och en PCI Express x16-kontakt. Strömförsörjning sker via sex faser och en separat 8-pins EPS-kontakt. Designmässigt återfinns en svart kulör över kretskortet, vilken bryts av med RGB-belysning genom Asus Aura Sync.

Internt erbjuds fyra SATA 6,0 Gbit/s, två USB 2.0-kontakter, två USB 3.1 (10 Gbit/s) och slutligen lika många M.2-platser, en på systerkortet och en på moderkortets baksida. Utöver Wifi finns även Bluetooth 4.2.

Sett till I/O-panelen bestyckas denna med analoga in- och utgångar för ljud, antenner till Wi-Fi, sex stycken USB 3.1 varav fyra 5 Gbit/s och två 10 Gbit/s. Slutligen tillkommer Ethernet-kontakt samt en HDMI-utgång för integrerad grafik via Raven Ridge.

När Asus ROG Strix B450-I Gaming hittar ut i svenska butiker och till vilket pris är ännu okänt. Styrkretsen B450 sägs dock släppas under juli, varpå en lansering kan vara nära förestående.