År 1997 släppte Bullfrog Productions det numera kultklassade Theme Hospital, vilket snabbt blev en försäljningsmässig framgång. Spelet sålde över fyra miljoner exemplar första året på marknaden, och portades snart till Playstation. Kritiker och spelare hyllade titeln primärt för dess grafik och humor.

En tematisk uppföljare utannonserades sedermera av Two Point Studios under början av året. Titeln blir Two Point Hospital, och det bygger på samma komiska fundament som föregångaren. Nu avslöjas lanseringsdatumet tillsammans med en medföljande trailer, där spelets något bisarra tolkning av vårdsektorn finns att beskåda.

Two Point Hospital går ut på att bygga och sköta ett sjukhus, med allt vad det innebär. Personal ska anställas, sjukhuset inredas och ekonomin måste självfallet rulla på medan spelaren stöter på den ena knasiga sjukdomen efter den andra. Nytt för uppföljaren är bland annat uppdaterad grafik, en bättre kamera och möjligheten att bygga ett helt imperium av sjukhus.

Läs om Two Point Hospital hos FZ

SweClockers systersajt FZ har sedan tidigare kikat närmare på spelet, och kallade det då "sjukt lovande". Two Point Hospital släpps på Steam till PC/Windows, Mac och Linux den 30 augusti.