För fyra år sedan förvärvade shoppingjätten Amazon strömningstjänsten Twitch, vilken på kort tid hade växt och blivit en av de största av sitt slag på webben. Plattformen har idag miljontals användare varje dag och de har även expanderat till att sälja spel via webbplatsen.

Bloomberg Businessweek rapporterar nu att Amazon har ytterligare planer på att expandera tjänsten och att de har siktet inställt på Googles videoplattform Youtube. Twitch uppges ha kontaktat allt ifrån kända Youtube-profiler till skådespelare som Will Smith med erbjudande om miljontals kronor per år och en del av reklamintäkterna, om de väljer att strömma på plattformen.

Twitch har länge varit mest känt för att visa spel och turneringar, men detta vill de nu ändra på med bredare utbud. Detta är något de börjat med sedan tidigare, då de på senare år breddat utbudet med allt från vanlig sport såsom basket till den kategori som kallas för "IRL". Under den återfinns bland annat dagliga program om bakning och vanliga vloggar.

Enligt uppgift har Youtube redan börjat ta till åtgärder för att hålla kvar populära kanaler på plattformen, med erbjudande om pengar för att inte ingå avtal med andra tjänster. Twitch har redan fått över flera populära profiler till plattformen och fler är att vänta framöver.