I samband med avtäckandet av bolagets företagsinriktade Quadro-grafikkort presenterade Nvidia den kommande grafikarkitekturen Turing officiellt. Den 20 augusti håller Nvidia ett evenemang och enligt uppgift ska Geforce RTX 2080 därmed kunna förbokas till ett pris som ryktas landa i närheten av 10 000 kronor.

Videocardz publicerade nyligen bilder på Geforce RTX 2080 och storasyskonet RTX 2080 Ti från tredjepartstillverkaren MSI. Nu publicerar webbplatsen flera produktbilder för grafikkort i Geforce RTX 2000-serien, där bilderna är signerade tillverkarna Asus, Palit, EVGA och Zotac.

Från Asus visas tre grafikkort med ett genomgående svart färgschema, där ROG Strix-serien bjuder på ett Geforce RTX 2080 bestyckat med en rejäl kylare ackompanjerad av tre fläktar. Näst på tur står en mindre variant av grafikkortet med serien Dual, där antalet fläktar istället är två. Slutligen handlar det om RTX 2080 Ti i Turbo-serien, där kylningen sköts av en ensam radialfläkt.

Amerikanska EVGA passar på att introducera en ny serie för Geforce RTX-korten, där ett Geforce RTX 2080 figurerar på bolagets bilder. Serien heter XC Ultra och grafikkortet är bestyckat med en kylfläns i aluminium samt två fläktar, som omsluts av ett transparent hölje.

Zotac visar både Geforce RTX 2080 Ti och varianten utan Ti-suffix, där de båda ingår i den återanvända serien "AMP". Geforce GTX 1000-grafikkort i AMP-serien var utrustade med två fläktar, men nu handlar det istället om tre, som sällskapas av en kylfläns som sträcker sig utanför kretskortet. För strömförsörjningen svarar två 8-pins ATX-kontakter.

Avslutningsvis syns Palits versioner av Geforce RTX 2080 samt RTX 2080 Ti, där modellerna ingår i de nya serierna Gamingpro och Gamingpro OC. Det handlar om kylning med hjälp av två fläktar flankerade av ett hölje i svart, grått och vitt. Kåpan för Geforce RTX 2080 har även bestyckats med röd accentfärg, medan motsvarigheten för det mer kraftfulla kortet är beige.

De nya grafikkorten baserade på arkitekturen Turing ska avtäckas under kvällen måndag den 20 augusti. Ännu har specifikationer, pris och modellnamn inte tillkännagivits officiellt, men den information som tillverkaren PNY nyligen publicerade kan ge en fingervisning om vad som är att vänta.

Läs mer om Turing!
PNY läcker specifikationer och pris för Geforce RTX 2080 och RTX 2080 Ti.
Nvidia Geforce GTX 2060 prestandatestas i 3DMark