När det kommer till film och serier har optisk media och TV-sändningar för många ersatts av prenumerationer för strömningstjänster såsom Netflix, HBO eller Viaplay. Strömningstjänsterna gör det möjligt att avnjuta videomaterial på ett flertal plattformar, och därtill är reklamavbrott oftast obefintliga.

Till mångas stora förtret har strömningsjätten Netflix nyligen testat att visa reklamfilm för sina betalande kunder. Företaget har placerat reklamsnuttarna mellan två avsnitt av valfri serie, där innehållet är utformat efter användarens filmintresse och tipsar om Netflix egenproducerat material.

Det är ännu oklart om funktionen kommer att rullas ut på bred front i framtiden, men enligt uppgift går annonserna att hoppa över. Hittills har ett mindre antal användare mötts av videotjänstens nya funktion, där några har uttryckt sitt missnöje på Twitter och Reddit.

I ett uttalande till Ars Technica berättar en representant för Netflix att de testar reklamavbrotten på ett litet antal användare för att utvärdera effekten. Enligt personen vill de se om det kan göra det lättare för användare att hitta innehåll som de gillar.