Kodnamn är vanligt förekommande i hårdvarubranschen, och används främst för processorer och grafikkort. Detta var temat för SweClockers senaste quiz, som riktade in sig på grafikarkitekturer från Nvidia och vad vetenskapsmännen de är uppkallade efter är kända för.

Frågesporten om vetenskapsmän och grafikkort blev mer populär än den föregående, med totalt 3 363 deltagare. Antalet rätta svar var relativt utspridda, men flest var de som lyckades svara rätt på 8 frågor. Totalt lyckades 20,1 procent, eller 685 stycken, av deltagarna med detta.

Svårast denna gång var fråga nummer 4, som efterfrågade det fullständiga namnet på vetenskapsmannen Maxwell. Endast 20,7 procent, eller 708 personer, lyckades svara rätt på den. På andra sidan spektrumet hamnar fråga 13 om tekniken som Nvidia introducerar med RTX 2000-serien, som hela 94,3 procent (3 223 stycken) fick rätt på.

Även denna gång svarade majoriteten av deltagarna på minst hälften av frågorna. I toppen var det också väldigt jämt, då det var exakt lika många som fick 13 och 14 rätt med 2,3 procent vardera.

Missade du förra veckans quiz? Gör det här nedan och dela med dig av dina resultat i kommentarerna!