Intel har på senaste tiden haft avsevärda kapacitetsproblem avseende produktionen av kretsar på 14 nanometer. Som följd har företaget tvingats flytta produktionen av styrkretsen H310 till 22 nanometer, och med en ökad efterfrågan under årets andra hälft förutspås bolagets processorer bli en bristvara.

För att råda bot på detta tillkännager Intel att en del av produktionstesterna på 14 nanometer ska komma att flyttas till en fabrik i Vietnam, som en del av bolagets "Copy Exactly!"-program. Det innebär att fabriken ska kunna kopiera befintliga produktionsstrategier rakt av.

De berörda modellerna hör alla till halvledarjättens Kaby Lake-familj och konkret handlar det om tio Core-modeller sällskapade av en trio Pentium- och Celeron-varianter. Processorerna har suffixet "U" och är en del av Intels ultra-low power-sortiment, som erbjuder strömsnåla processorer främst avsedda för bärbara datorer.

Den långa livslängden för Intels 14-nanometersteknik tillskrivs den problematik företaget stötte på vid övergången till 10 nanometer. Enligt marknadsanalytiker kan detta leda till att AMD tredubblar sina marknadsandelar på processormarknaden och eroderar Intels övertag framöver.

Källa: Intel (PDF)