SweClockers är en enorm gemenskap som samlar alla oss med ett gemensamt intresse kring datorer, hårdvara och på senare år även spel. Internet och forum i all ära – att få träffas, koppla ett ansikte till profilbilden, utbyta kunskaper, lära känna nya vänner och ha roligt ihop är svårslaget.

SweClockers-Meet-n-Geek-Gävle.jpg

Den 7 juli 2018 i Gävle gick startskottet för våra medlemsträffar. ► Galleri

I början av sommaren kom jag äntligen till skott med våra medlemsträffar, som vi i redaktionen fram till då kallat "pubträffar" under ett antal år. Det var väldigt talande för vad vi ville uppnå, sammankomster under förutsättningslösa och avslappnade former, men SweClockers Meet & Geek känns ännu mer rätt.

När det här drogs igång gjorde jag ingen hemlighet av att vi i ett första steg skulle ge mindre städer och orter den uppmärksamhet de förtjänar. Äventyret började i Gävle dit ödet fört mig och i slutet av september återvände vi till mina och Emils rötter i Linköping. Näst på tur står norra och därefter södra Sverige.

Kapitel 3: Skellefteå

Fredagen den 9 november bär det av norrut. Nästa anhalt är Västerbotten och närmare bestämt Skellefteå, med en helkväll på restaurangen Stadskällaren. SweClockers Meet & Geek i Skellefteå drar igång klockan 19:00 och håller på fram till stängning, därefter får vi se var kvällen tar oss.

Anmäl dig till SweClockers Meet & Geek i Skellefteå!

#framtiden: År 2019 och framåt

Efter årsskiftet och redaktionens tripp till elektronikmässan CES 2019 är planen att besöka södra Sverige. Därefter blir det att damma av den avlånga Sverige-kartan och med era önskemål bestämma nästa destination. Det blir då så klart också läge att kika på samkväm i Stockholm och Göteborg.

Förutom geografiska önskemål vill ha förslag på olika former för vår gemenskap att mötas! Är en pub eller restaurang den ultimata mötesplatsen i alla lägen? Varför inte samlas runt en eld och grilla en sommar eller dra ihop ett LAN som vi skapar av gemensam kraft? Alla förslag är välkomna!

Var hittar du träffarna?

Det är många som frågat var de hittar träffarna och beklagat att de inte sett något om det tidigare. Vi drar ut dessa på framsidan och sociala medier, men den som vill försäkra sig om att inte missa något kan besöka forumdelen "Bakom kulisserna och träffar". Det är även här redaktionen släpper loss och testar det bästa (sämsta) inom läskeblask.

Ett hjärtligt tack till alla medlemmar på SweClockers – det är ni som gör såna här saker möjliga! Hoppas att vi ses på en träff nära dig framöver. // Jacob