Även om processorjätten Intel är ett i grunden välmående bolag med goda finanser saknas fortfarande en VD, företaget brottas med akut kapacitetsbrist och håller på att tappa positionen som världsledande inom tillverkning av kretsar. Nu rapporterar Oregonlive att bolagets tillverkningsdivision ska omorganiseras.

I måndags meddelade Intel anställda att tillverkningsdivisionen ska delas i tre delar och att en av dess nuvarande chefer, Sohail Ahmed, går i pension nästa månad. Omdaningen av bolagets viktigaste avdelning ska ske mitt i rådande problem med att få till en fungerande 10-nanometersteknik, som ursprungligen skulle släppts år 2015 men inte väntas vara i storskalig produktion förrän sent 2019.

De tre delarna ska rapportera direkt till Venkata "Murthy" Renduchintala, som år 2015 gick från Qualcomm till Intel där han idag leder ett flertal avdelningar. Avdelningarna blir Teknikutveckling (eng. Technology development) under ledning av Mike Mayberry, Tillverkning och drift (eng. Manufacturing and operations) under ledning av Ann Kelleher och den tredje är Distribution (eng. Supply chain) som ska ledas av Randhir Thakur.

Exakt vad som föranleder förändringen och hur avdelningarna ska arbete ihop framgår inte, men det är ingen högoddsare att såväl de nu fleråriga problemen med att få till en fungerande 10-nanometersteknik och dagens kapacitetsproblem står bakom. Intel har valt att inte kommentera uppgifterna.

Läs mer: