Samsung – Budgetklassmodeller

TV-kod_Samsung.png
  1. Tumstorleken

  2. Årsmodell där N = 2018, M = 2017 och K = 2016

  3. U står för Ultra HD/4K. Modeller i enklare serier utan 4K-panel har annan bokstav än U eller ingen bokstav alls här.

  4. Viktigast: Vilken modellserie apparaten tillhör. Det avslöjar vilken klass det är på modellen, vilket vi går igenom nedan

  5. Serie inom serien och kan indikera detaljer som ifall panelen är plan eller böjd

  6. Detaljsiffran indikerar sådant som färg på någon list. Används också för modeller som är specifika för en viss återförsäljare

  7. Nordiska modeller har siffran 5 för att markera att inbyggda DVB-mottagare är anpassade för nordiska operatörer

  8. Världsdel och försäljningsregion. QN = nordamerikansk modell och QE = Europeisk modell. De sista siffrorna skiljer sig från år till år.

NU6025 – Budgetmodell

NU6025 är en instegsmodell med 4K-panel i 43, 50, 55 och 65 tum. Det finns inte mycket information om modellen då den dök upp i somras och serien inte var en del av den ursprungliga lanseringen. Detta tyder på att det är en modell riktad till ett renodlat budgetsegment och troligtvis med OEM-tillverkning i grunden. Något som förekommit tidigare med Samsungs budgetmodeller.

TV_2018_Samsung_NU6025.png

NU6025-serien är en sent kommen budgetmodell för 2018. Modellen använder inte Tizen OS. Övriga egenskaper är oklara.

Nu brukar även Samsungs budgetmodeller använda Samsungs egna menyer och system vilket är positivt då beteendet blir förutsägbart. Modellen har två HDMI-anslutningar. Smart-systemet är det enklare Smarthub-systemet – inte Tizen, vilket gör att utbudet av appar är starkt begränsat.

Modell

Storlek

Beskrivning

NU6025

43, 50, 55, 65

VA-panel

M6 och M5 är 2017-budgetmodeller med Full HD

Det finns ett utbud av 2017-modeller med Full HD-paneler och vad som är Samungs enkla utförande. Även här används Samsungs egna menyer och system. Smart-systemet är det enklare Smarthub-systemet. Modellerna hanterar HDR-signal. Det saknas djupare och mer tydligt information om dessa modeller. Det finns troligtvis få anledningar till att välja en M5- eller M6-modell framför någon av de bättre modellerna. Låt priset styra.

Modell

Storlek

Beskrivning

M6xx

49, 55

Välvd VA-panel, Full HD

M5xx

32, 43, 49, 55

VA-panel där även IPS förekommer. Full HD. Skiljer sig främst i färgen på ramen