Microsoft har på senare år satsat på att stärka sin egen portfölj av utvecklare, vilka ska göra spel åt såväl spelkonsolen Xbox som Windows-baserade datorer. Redan aviserade är bland annat Halo Infinite och Gears of War 5, vilka kommer till båda plattformarna samtidigt som de utvecklas av Microsofts egna spelstudior.

I ett försök att ytterligare öka bredden på de exklusiva speltitlarna så avtäckte Microsoft två nya förvärv under bolagets spelevenemang X018 i Mexico City. Konkret kommer rollspelsutvecklarna Obsidian Entertainment och Inxile Entertainment att utveckla spel under Microsofts flagg.

Obsidian kan skryta om en meritlista där bland annat Fallout: New Vegas och Pillars of Eternity ingår. För tillfället är ett rollspel redan under utveckling, och även om inga detaljer avslöjas om titeln så meddelar utgivaren Take-Two att företaget fortfarande ser fram emot att ge ut spelet.

Det sista förvärvet kommer i form av Inxile Entertainment, vilka ligger bakom det postapokalyptiska rollspelet Wasteland 2 samt The Bard's Tale. Detta innebär att Microsoft totalt förvärvat sju utvecklare under 2018, för en sammanlagd utvecklarstyrka på 13 spelstudior.