Nyligen höll Microsoft sitt spelevenemang X018 i Mexico City, där de berättade om vad som är på gång från företaget framöver och diverse spelnyheter. En av nyheterna var att Xbox One får stöd för mus och tangentbord och företaget bekräftade även tidigare rykten om att de förvärvat spelutvecklarna Obsidian Entertainment och Inxile Entertainment.

Fokus för evenemanget var spel och då inte bara på konsol, utan även för Windows. Under evenemanget talade Xbox-chefen om att det finns stort utrymme för förbättringar när det kommer till spelande på PC-plattformen, och då specifikt företagets egen speltjänst Microsoft Store som idag dras med en rad problem.

Windows is something I’m very committed to, I’ve heard the feedback about our Store. I’m going to take a bigger leadership role on what’s going on with the Windows Store, make it really tailored to the gamers that we know want to see the best from what we have to offer.

Spencer berättar att han kommer ta en större roll i arbetet med Microsoft Store och se till att den blir bättre anpassad för spelare och deras behov. Exakt vad det innebär nämns dock inte, men troligt är att det bland annat handlar om ett mer lättnavigerat gränssnitt då det är något företaget ofta fått kritik för när det talats om Microsoft Store.

Har du några erfarenheter av Microsoft Store? Vad tycker du om den? Dela med dig i kommentarerna!