I början av oktober 2018 hittade bilder ut på webben på vad som uppgavs vara en uppdaterad version av Logitechs spelmus MX518. Det bekräftades kort därefter då modellen listats hos en kinesisk återförsäljare och nu dyker den även upp på Logitechs kinesiska webbplats i samband med att den lanseras i landet.

Modellen får namnet MX518 Legendary och som tidigare rapporterat handlar det om en mus som delar många egenskaper med originalet från 2005. Utseendemässigt syns inga större skillnader och Logitech behåller den omtyckta formen från föregående modell, men använder en uppdaterad logotyp och ny färg.

Diskutera möss, tangentbord och annan kringutrustning i SweClockers forum

Musen är bestyckad med en ny sensor i form av optiska Hero 16K, som används Logitechs trådlösa modeller G Pro Wireless och G502. Upplösningen uppgår till 16 000 DPI och den kommer med fem programmerbara knappar. En användare på Reddit som importerat musen rapporterar om sina upplevelser och menar att den lever upp till förväntningarna, men har vissa mindre brister.

Till tyska Golem säger en representant för Logitech att pekdonet lanseras i Europa och Nordamerika under våren 2019. Någon prislapp har ännu inte tillkännagivits.