Nvidia lanserade nyligen sin grafikarkitektur Turing, som blev först ut med stöd för tekniken ray tracing genom Microsofts gränssnitt DirectX Raytracing. Ännu är det dock endast tre modeller från Nvidia som har stöd för ray tracing, och då endast i teorin då det saknas speltitlar.

I en intervju med 4Gamer (japanska) berättar AMD:s Radeon Technologies Group-chef David Wang att de är intresserade av att implementera stöd för DirectX Raytracing och att de kommer "svara på" tekniken. När detta kan tänkas ske nämns dock inte.

Diskutera AMD Radeon i SweClockers forum

Wang nämner också att han personligen tror att tekniken inte kommer slå igenom på bred front förrän den finns tillgänglig i såväl billigare som dyrare grafikkort, vilket inte är fallet i dagsläget. Troligt är att AMD väntar med tekniken till kommande Navi som planeras släppas någon gång under 2019.

Enligt tidigare rapporter kommer AMD med Navi fokusera på mellansegmentet istället för toppskiktet, likt hur de gjorde med arkitekturen Polaris. När stöd för ray tracing implementeras i spel i stor skala är ännu okänt, men troligt är att DICE onlineskjutare Battlefield V blir först ut med detta.

UPPDATERAD 2018-11-13: Nyheten har uppdaterats med en korrekt översättning av citatet från AMD:s David Wang. Den hävdade tidigare att AMD inte har några planer på att att stödja DirectX Raytracing, vilket är felaktigt. Källa: Overclock3D