Många spelutvecklare applicerar någon form av kopieringsskydd på sin speltitlar, för att försvåra piratkopiering under spelets första tid på marknaden. Denuvo är ett skydd som flera gånger har varit på tapeten, bland annat då det kopplats till en märkbar prestandasänkning för spel såsom Tekken 7. För många stora speltitlar har Denuvo även knäckts ett fåtal dagar efter lanseringen.

Nu rapporteras att kopieringsskyddet återigen har kringgåtts, och denna gång gäller det Hitman 2 från spelutvecklaren IO Interactive. Den senaste delen i serien om lönnmördaren Agent 47 släpps på bred front den 13 november och hackare har därmed tagit sig förbi kopieringsskyddet innan den officiella lanseringen.

Diskutera Hitman 2 och andra actionspel i forumet!

För den som förbokat specialutgåvan av Hitman 2 har titeln funnits tillgänglig sedan den 9 november, och redan dagen därpå meddelades att skyddet knäckts. Spelet är bestyckat med den senaste utgåvan av Denuvo med versionsnummer 5.3, men enligt uppgift kunde denna kringgås med samma metoder som användes för exempelvis Final Fanatasy XV, som släpptes i mars 2018.

The most critical part of the release cycle is the first 14 days as the majority of activations occur during this period. For highly anticipated titles, this could include up to 80% of sales, 50% of which are within the first four days.

I ett pressmeddelande tidigare i november förklarade Denuvos ägare Irdeto vikten av att skydda spel mot piratkopiering, och menade att den största andelen exemplar säljs under de första fjorton dagarna. För efterlängtade titlar kan så mycket som hälften av den totala försäljningen äga rum de första fyra dagarna.

Hitman 2 finns från och med den 13 oktober tillgängligt för Sonys Playstation 4, Microsofts Xbox One samt PC/Windows.

Källa: Arstechnica