Bland fantaster av rollspel har Diablo en speciell plats i hjärtat. Många hoppades så klart därför på något nytt under Blizzcon 2018, men det som avtäcktes var ett mobilspel ingen frågat om. Vem behöver ett Diablo IV när en gammal klassiker levererar hög spelglädje än idag?

Som direkt motreaktion till Diablo Immortal dammar redaktionens Jacob Hugosson och Kenneth Lindqvist av Diablo II: Lord of Destruction. Dum och dummare har sällskap av SweClockers lajvande utvecklare Anton Fast och Gustav Höglund som när han inte är snygg fördriver tiden med att frilansa för FZ.

Cobbola header.jpg

Tillsammans kommer denna brokiga skara nostalgiska nördar att skapa varsin karaktär på Level 1 och köra igenom hela kampanjen – från Den of Evil i Act I till att fixa en stav och få däng av Duriel i Act II, dra igenom sjukt långa Act III, besöka helvetet och bråka med Diablo i Act IV, för att slutligen bestiga Mount Arreat och dräpa Baal i Act V.

Äventyret börjar klockan 11:00 lördag den 24 november och strömmas via Twitch till nån gång nattetid då Tyrael kvaddar världsstenen. Kvartetten sitter på varsin ände av internet med mikrofon för att prata om allt mellan himmel och Sanctuary.

Vill du ha den läckra ingressbilden som ny skrivbordsbakgrund? Eller varför inte för att klistra i när Emil tar strypgrepp om någon annan på redaktionen? Varsågod!