År 2003 lanserades Steam på bred front för att samla Valves spelarbas under ett tak, där uppdateringar och spelförsäljning dessutom kunde skötas via plattformen. Counter-Strike var då en av titlarna som fick automatiska uppdateringar via Steam, så att alla skulle ha samma version online.

Spelserien har sedan dess varit omåttligt populär, och 2012 var det dags för Valve att släppa en uppdaterad variant i form av Counter-Strike: Global Offensive. Nu har det åter blivit dags för en uppdatering, men denna gång blir spelet istället gratis att spela samtidigt som det äntrar arenan för battle royale-konceptet genom spelläget Danger Zone.

Precis som andra spel i genren kommer spelaren att släppas över en större karta, där denne kan spela själv eller i lag med två alternativt tre spelare. Spelarna ska sedan slåss till sista man, på en karta som krymper med tiden, vilket tvingar deltagarna till sammandrabbningar. Upp till 18 spelare deltar i varje match, vilket är färre än de flesta konkurrenter med uppemot 100 spelare.

Gamla spelare som köpt CS: GO kommer att uppgraderas till kontostatusen Prime, där Prime-spelare matchas mot varandra i flerspelarläget. Dessutom tillkommer möjligheten till en mängd extra skins och ett unikt emblem.

Huruvida Danger Zone kommer uppnå samma popularitet som konkurrenten Fortnite återstår att se, men spelet har sedan tidigare en bred spelarbas i ryggen – med ytterligare förstärkning ifrån plattformen Steam. Nämnvärt är att spelläget kommer i samma veva som Steam sänkt sina avgifter för utvecklare, och samtidigt som Epic Games slår upp portarna till sin butik.

Uppdateringen till Counter-Strike: Global Offensive som innehåller Danger Zone är redan släppt, och finns att spela gratis på Steam.