Under många år höll Intel sitt årliga Intel Developer Forum, som samlade tusentals utvecklare, journalister och ingenjörer i San Francisco. Efter nästan 20 år lades tillställningen ned under 2017 till följd av att företaget genomgick "förändring", där de samtidigt utlovades ett omtag längre fram i tiden.

Nu är Intels helt nya "2018 Architecture Day" igång och till skillnad från tidigare riktar sig Intel primärt mot media och nära samarbetspartner. Här visas bland annat nya prototyper upp för omvärlden och en av dessa är plattformen "Sunny Cove", där stora prestandaförbättringar utlovas i vissa scenarion.

Tack vare stöd för helt nya instruktioner ska plattformen leverera upp till 75 procent högre prestanda i 7-Zip, utan att ange om detta är vid komprimering, uppackning av filer eller kryptering. Därutöver nämns stöd för Vector-AES och SHA-NI, vilket är ett led i att fokus för arkitekturen som demonstreras är acceleration av vanliga kryptografiska algoritmer.

Det enda som hittat ut än så länge är en bild från Hothardware och detaljerna är ännu få gällande Sunny Cove. Det kan handla om en helt ny och tidigare icke utannonserad arkitektur, men det kan också vara kodnamnet för en plattform som bygger på kommande Ice Lake.

Läs mer: