När det kommer till bärbara datorer är Apple en av de stora aktörerna på marknaden. Företaget har en rad olika modeller i olika storlekar och prisklasser, däribland sin produktserie Macbook Pro som bestyckas med kraftfullare komponenter jämfört med de utan Pro-suffixet.

Via sin webbplats meddelar Apple att de att de upptäckt ett fel med SSD-enheterna i vissa Macbook Pro-modeller, vilket är varför de väljer att återkalla dessa. Specifikt rör det sig om Macbook Pro med 13-tumsskärm som sålts mellan juni 2017 och juni 2018 och enligt Apple kan felet resultera i dataförlust och att SSD-enheten går sönder.

Apple uppmanar de kunder som underrättats om felet att skicka in sin dator för service och företaget kommer åtgärda felet gratis. I praktiken handlar det endast om en uppgradering av mjukvaran för enheten, något som användare inte man göra själva i Mac OS.

Företaget har även skickat ut ett mejl till de kunder som påverkas av problemet. De rekommenderar användare att göra backup på sin data då uppdateringen innefattar formatering av SSD-enheten.