Sedan mer än 50 år tillbaka har SVT varje år i december sänt en julkalender, med ett avsnitt varje dag fram till julafton. För flera av dessa har det även gjorts tillhörande datorspel, där ett av de mer populära är Mysteriet på Greveholm från 1997, som även fick två uppföljare.

På grund av att speltiteln numera har några år på nacken är den svår att spela på moderna datorer. Därför startar nu utvecklaren Greveholm Games en kampanj på Kickstarter, där de samlar in pengar för att kunna ge ut en nyutgåva av Mysteriet på Greveholm. Studion består av personer som arbetat på originalet, samt varit med och producerat den kultförklarade tv-serien.

Spelet görs om från grunden, med modern grafik och uppdaterat gränssnitt som ska fungera bättre på moderna system. Spelmekaniken, handlingen och pusslen ska dock vara intakta meddelar utvecklarna.

Kampanjen för Mysteriet på Greveholm pågår till och med den 14 januari 2019 och har ett mål på 1 500 000 kronor. De planerar att släppa spelet innan den 24 december 2019 till PC/Windows, Mac OS, Android och IOS. Det finns även planer på att släppa en version för VR-headset om kampanjen blir framgångsrik.

Har du några fina Greveholm-minnen? Dela med dig i kommentarerna!