OSD Setup-menyn

OSD är en generell förkortning för On Screen Display, alltså menyn som denna guide tar upp. Menyn tar upp inställningar runt just menyn men också en del extrafunktioner, till exempel lysdioderna i botten på skärmen.

AOC_menyguide_OSD_Setup_menu.jpg

Language (Språk)

Välj menyspråk, där du exempelvis kan välja svenska menyer. Fördelen med att använda engelska menyer är att du mycket enklare kan söka efter information om funktioner och användning, eftersom den mesta informationen är på just engelska. Googlar du efter "Låg in.fördröj." istället för ”Low input lag” är det troligt att du inte finner så mycket mer än en länk till denna guide.

Timeout (Timeout)

Inställningen styr hur många sekunder skärmmenyn ska synas på skärmen, efter att du slutat röra på reglagen.

AOC_menyguide_OSD_Setup_menu.jpg

DP Capability (DP-kapacitet)

Ger ett val mellan 1.1 och 1.2 och syftar på funktioner i Displayport-specifikationen där 1.2 läget behövs för Freesync. 1.1-läget används främst om du har ett ålderdomligt grafikkort. Då är det heller inte säkert att du har möjlighet att köra en skärm i full frekvens, exempelvis 144 Hz, på grund av låg bandbredd.

H/V Position

Positionen på skärmens meny, alltså var den ska visas på skärmen

Transparance (Transp.)

Hur genomskinlig skärmens meny ska vara.

AOC_menyguide_break_reminder.jpg

Break Reminder (pauspåminnelse)

Placerar en påminnelse på skärmen om att röra på rumpan. Ifall du skulle glömma bort dig och sitta timmer efter timme framför skärmen, utan att röra på dig.

LED Color/Intensity (LED-färg/intensitet)

Ifall din AOC-skärm har en LED-list i botten används dessa menyer för att styra färg och ljusstyrka på lysdioderna.

AOC_menyguide_OSD_Setup_menu.jpg