Efter några frågesporter om hårdvara av olika slag växlades temat i föregående veckas quiz på SweClockers till spel. Denna gång handlade det om spelbossar, med både välkända namn och mer obskyra sådana från såväl PC- som konsoltitlar.

Ämnet lockade mer än dubbelt så många deltagare som föregående quiz om jubileumsprodukter, med 5 677 personer som slutförde frågesporten. Resultaten talar för en svår frågesport, då de flesta hade mellan 3 och 5 rätt och endast 3 procent, motsvarande 134 stycken, lyckades få alla rätt.

Fråga nummer tre var den överlägset svåraste och endast 19,4 procent av deltagarna, motsvarande 895 stycken, fick rätt på den. Frågan handlade om Portal-karaktären GlaDOS och vad namnet är en förkortning för. Den var tätt efterföljd av fråga nio om superbossen Ozma från Final Fantasy IX som 23,5 procent, eller 1 085 stycken, av deltagarna svarade rätt på.

Hela 71,9 procent alla deltagare, motsvarande 3 320, svarade rätt på frågesportens sista fråga och det var därmed den lättaste. Det som efterfrågades var namnet på en klassisk rollspelsserie, vilken bossen på bilden kom ifrån.

Missade du förra veckans quiz? Gör det här nedan och dela med dig av ditt resultat i kommentarerna!