Sedan ett antal år tillbaka är Steam den överlägset största plattformen för att köpa spel digitalt på PC/Windows. Tjänsten har växt snabbt och har idag miljontals användare varje dag och tiotusentals speltitlar, med allt från små indiespel till så kallade AAA-spel med höga produktionsvärden.

I ett blogginlägg på sin Steam Community-webbplats går Valve igenom det som hänt på Steam under 2018 och berättar vad som är på gång framöver. Bland annat nämns att Steam under året successivt ökat både när det kommer till antalet aktiva användare per dag och månad. I genomsnitt rörde det sig om 47 miljoner användare varje dag och 90 miljoner varje månad.

Som mest uppmättes 18,5 miljoner användare vid ett och samma tillfälle, vilket innebär att de slagit det tidigare rekordet från 2017 som låg på 17,7 miljoner. Via Steams servrar skickades mer än 15 exabyte (15 miljarder gigabyte) data till dessa användare under 2018.

När det kommer till 2019 lovar Valve flera uppdateringar till Steam, däribland en omdesign av såväl butiken som användarnas spelbibliotek. Det senare är något det talats om länge och den nya designen ska bygga på samma grund som används för Steams nya chattklient som lanserades under 2018.

Företaget meddelar även att de ska arbeta mer med att förhindra fusk i onlinespel på plattformen. Detta genom att lansera en uppdaterad variant av vad de kallar för Trusted Matchmaking, som idag används för Counter-Strike: Global Offensive. Den ska bli tillgänglig för samtliga spel på plattformen och inte bara Valves egna speltitlar.

Valve ska lansera uppdateringarna någon gång under 2019, men någon tidsram för när detta kan tänkas ske nämns inte.

Läs mer om Steam: