Det har gått ett antal år sedan Diablo III lanserades och många hoppades på en att en regelrätt uppföljare skulle avtäckas under 2018 års upplaga av Blizzcon, något som dock inte hände. Istället presenterade företaget mobilspelet Diablo Immortal, vilket ledde till stor besvikelse och upprörda känslor bland fansen.

sin webbplats publicerar Blizzard jobbannonser där de eftersöker ett flertal nya medarbetare, däribland en uppdragsdesigner till ett ännu icke tillkännagivet Diablo-spel. Den sökande ska kunna utforma uppdrag, historier och karaktärer i en mörk fantasy-värld och mycket talar för att det rör sig om Diablo IV. Detta då det även finns krav på erfarenhet av rollspel för PC och spelkonsoler.

Kort efter Blizzcon 2018 rapporterades det att Diablo IV är under aktiv utveckling hos Blizzard, men visades inte under mässan då utvecklingsteamet inte hade något färdigt spelbart demo att presentera. Uppgifter talar för att spelet blir mer likt Diablo II, med en mer realistisk grafisk stil som ska skrämma spelarna.

När Diablo IV släpps är ännu inte känt, men tidigare uppgifter talar för år 2020 som tidigast. Detta skulle troligen innebära ett avtäckande någon gång under 2019, möjligtvis på årets Blizzcon som går av stapeln den 2 november.

Läs mer om Diablo: