Tillverkaren har på senare år gått från att vare en relativt nischad och liten aktör på chassimarknaden, till att segla upp och bli en riktig utmanare. Företaget har bland annat sin Eclipse-serie av datorlådor, vilka till stor del blivit populära tack vare låg ljudnivå samt lågt pris.

Under CES 2019 avtäckte företaget sitt senaste tillskott till produktserien, med namnet Eclips P600S. Modellen bygger på samma stomme som flaggskeppet Evolv X, men lägger större vikt vid låg ljudnivå och funktionalitet istället för RGB-belysnig och estetiskt tilltalande yttre.

Phanteks själva kallar chassit för en hybrid, då användaren själv kan välja om denne vill ha högt luftflöde eller låg ljudnivå. Detta genom att plocka bort luckorna i framkant och toppen, vilka döljer ett textilmaterial som enligt företaget ska släppa igenom mer luft än vanliga mesh-galler.

Precis som Evolv X sitter de båda sidopanelerna på gångjärn för enkel åtkomst till insidan, vilken är indelad i två separata kammare. Då datorlådorna delar stomme får Eclipse P600S stöd för flera av de tillbehör som släpptes till förlagan, som en tillsats som möjliggör montering av ett andra system i chassits tak enligt formfaktorn Mini ITX.

I övrigt är mycket sig likt från flaggskeppet Evolv X, då båda sidopanelerna sitter på gångjärn för enkel åtkomst till insidan. Chassit är återigen indelat i två kammare och merparten av komponenterna huserar i huvudkammaren, och tillåter generöst med utrymme för både fläktar och radiatorer.

Phanteks Eclipse P600S blir tillgänglig i början av februari och släpps i färgerna svart, vit och grå. Prislappen hamnar på 1 599 kronor.

Läs mer om Phanteks: