Nyligen höll Samsung sitt årliga Unpacked-event, där de avtäckte de länge omtalade Galaxy-modellerna Galaxy S10, S10+, S10e samt Fold. Den sistnämnda är en av marknadens första telefoner med vikbar skärm och enligt företaget själva en lyxprodukt, något som även avspeglas i prislappen på över 20 000 kronor.

Förutom de fyra modellerna presenterade företaget även Galaxy S10 5G, vilken som namnet antyder särskiljer sig genom att den bestyckas med ett 5G-modem. Samsung blir en av de första tillverkarna på marknaden med en modell med stöd för den nya tekniken, och den stoltserar även med något uppskruvade specifikationer.

Stödet för 5G innebär enligt Samsung själva hastigheter som gör det möjligt att ladda ned hela säsonger av TV-serier på bara några minuter, spela grafiskt krävande spel över internet utan fördröjning samt ringa videosamtal i 4K-upplösning. Detta hänger dock på utrullningen av 5G, både från operatörernas håll men även när det kommer till teknik i form av master och liknande.

Sett till specifikationer handlar det om en större AMOLED-skärm på 6,7 tum, dock med samma upplösning på 1 440 × 3 040 pixlar. Det innebär också en något större storlek och enheten mäter in på 163 × 77 × 8 mm och väger 198 g, vilket är 23 g mer än Galaxy S10+. Till skillnad från övriga modeller kommer den dock endast i en variant med 256 GB lagring och 8 GB primärminne.

Galaxy S10 5G får även ett större batteri på 4 500 mAh, upp från 4 100 mAh för S10+. Enheten får också stöd för så kallad 25W Super Fast Charging, vilket som namnet antyder innebär snabbare trådlös laddning.

Samsung Galaxy S10 5G ska släppas i USA under första halvan av 2019, men när och om en lansering blir aktuell i Norden är ännu okänt. Enligt Samsung själva beror en eventuell lansering på när tekniken finns på plats i någorlunda stor skala.

Läs mer om Samsung: