Sedan ett antal år tillbaka erbjuder Valves plattform Steam möjligheten att strömma sitt spelbibliotek till en annan dator i hemmet via tekniken In-home Streaming. Tekniken har senare ackompanjerats av strömningslådan Steam Link samt mjukvarulösningar till bland annat mobiltelefoner och smarta tv-apparater, som kan ta emot spelströmmen förutsatt att de är anslutna till samma lokala nätverk.

Nu sjösätter Valve en ny uppdatering till Steam Link som slopar kravet på lokal nätverksuppkoppling mellan enheterna och öppnar istället upp för strömning via internet. I praktiken innebär detta att användaren kan komma åt sitt spelbibliotek i Steam från annan ort och strömma detta till kompatibla enheter förutsatt att uppkopplingen är tillräckligt snabb.

Företaget kallar konceptet Steam Link Anywhere och rullar för tillfället ut det i en tidig betaversion. För att få tillgång till den nya funktionaliteten behöver användaren välja att ta emot betauppdateringar i Steam samt hos enheten som ska ta emot spelströmmen.

Uppdateringen finns i dagsläget tillgänglig för strömningslådan Steam Link samt Steam Link-applikationen för Android och Raspberry Pi.

Läs mer om Steam Link: