Antalet strömningstjänster växer hela tiden och nyligen anslöt sig även Apple till skaran av dessa med Apple TV Plus. Den integreras med Apples TV-applikation, som företaget gör om från grunden inför lanseringen för att göra det lättare för användare att hitta innehåll som intresserar dem.

En annan nyhet i applikationen är vad företaget kallar för Channels, vilket är en tjänst som samlar TV-kanaler och strömningstjänster från olika aktörer på ett och samma ställe. Via den kan användare påbörja en prenumeration på de tjänster de är intresserade av och titta direkt i Apples applikation, istället för TV-kanalens egen för Apple TV.

Apple TV App.JPG

För detta samarbetar Apple med TV-kanaler som Showtime, Starz och HBO och inledningsvis fokuserar Apple endast på den amerikanska marknaden. Prenumerationerna på de olika kanalerna och strömningstjänsterna kan delas med upp till sex stycken familjemedlemmar och det är även möjligt att ladda ned innehåll för att titta utan internetuppkoppling.

Liknande lösningar finns redan tillgängliga på marknaden, via exempelvis Plex. Denna är dock mer begränsad och har mer fokus på direktsänd TV. Vad prislappen för de olika tjänsterna i Channels blir är ännu okänt, men det talas om att Apple planerar att erbjuda paket med flera kanaler till ett billigare pris.

När Apple TV Channels är tänkt att lanseras nämns inte, men känt är att den integreras i företagets TV-applikation. Mycket tyder på att tjänsten blir exklusiv för den amerikanska marknaden, men detta är ännu inte bekräftat.

Läs mer om Apples tjänster: