Sedan början av året har vi hintat om att det blir en stor fest till slutet av 2019 för att fira att vår gemensamma mötesplats SweClockers fyller 20 år. Datumet att ringa in i almanackan är den 9 november och spektaklet äger rum i legendariska lokalen "Skyddsrummet" på Södermalm i Stockholm.

Skyddsrummet kan vara en av Stockholms häftigaste lokaler, som kombinerar utsikt mot Stadshuset vid vattnet Riddarfjärden från Tegelrummet. Längre in återfinns Bergrummet, där utsikten byts ut mot bergväggar. Här finns också DJ-bås och en bar, som för kvällen sponsras av skärmtillverkaren AOC. Förfriskning i all ära – givetvis ser vi även till att det finns mat på plats.

Skyddsrummet-2.jpg

Bildspel från FZ:s 20-årsfirande i Skyddsrummet

Skyddsrummet-3.jpg
Skyddsrummet-4.jpg
Skyddsrummet-5.jpg
Skyddsrummet-6.jpg
Skyddsrummet-7.jpg
Skyddsrummet-8.jpg
Skyddsrummet-9.jpg
Skyddsrummet-10.jpg
Skyddsrummet-11.jpg
Skyddsrummet-12.jpg
Skyddsrummet-13.jpg
Skyddsrummet-14.jpg
Skyddsrummet-15.jpg
Skyddsrummet-16.jpg
Skyddsrummet-17.jpg

För snart tre år sedan fyllde SweClockers syskonsajt FZ 20 år och använde just Skyddsrummet som lokal för sitt jubileumsfirande. Den som vill se mer därifrån kan besöka galleriet på SweClockers och den som vill veta mer om själva lokalen kan besöka Skyddsrummets officiella webbplats.

Gemenskap från IRL till URL

Det övergripande målet är att ta SweClockers gemenskap från URL och samla den IRL. Samtidigt ska givetvis ni som inte kan vara med på plats kunna följa de stora händelserna under kvällen. Det kändes därför givet att ge evenemanget namnet SweClockers Live!, där 20-årsfesten är tänkt att bli startskottet för liknande event längre fram i tiden.

På plats blir vi åtminstone 200 medlemmar som firar 20 fantastiska år tillsammans med redaktionen, moderatorerna, testpiloterna, SpelClockers, legender från förr och många, många fler. Kvällen kommer fyllas av talkshows, massvis av nostalgi och gäster som talar om framtiden för datorbranschen.

SweClockers Awards

Firandet får sällskap av en stor nyhet! Under många år arrangerade SweClockers Årets Datorbutik, där alla medlemmar fick vara med och utse vilken återförsäljare som förtjänade den åtråvärda utmärkelsen. Efter ett par år på sparlåga är det dags för en nytt koncept att ta plats – SweClockers Awards.

SweClockers Awards blir så mycket mer än strålkastarljus på en butik. Därutöver ska alla ni nominera och utse Årets Medlem, samtidigt som redaktionen också gör ett likadant val vid sidan om (Redaktionens val). Moderatorer, testpiloter och feta datorbyggen ska också hyllas! Det blir valkampanj (med glimten i ögat?) när redaktionen slåss om era röster för att bli Årets Redaktör.

Hjälp oss göra SweClockers Live!

Responsen än så länge har varit överväldigande positiv. Förutom högt tryck med intresseanmälningar har flera erbjudit sig att hjälpa till under kvällen. En av dessa är "huxflux" som erbjudit sig vara DJ. Besitter du nördiga kunskaper om något som på något sätt kan göra kvällen bättre? Skriv i tråden!

Vad vill du se på SweClockers 20-årsfest? (länk till undersökning)

Kvällen är så klart för hela SweClockers gemenskap och det där därför viktigt att vi får höra av ni vill se och få ut av 20-årsjubileet. Vi ber er därför att fylla i vår undersökning, som blir ett viktigt underlag när vi fyller evenemanget med fler aktiviteter och spikar de sista detaljerna!

"Jag fattar, det blir en grym kväll – hur får jag min biljett?"

Oavsett hur gärna vi vill bjuda in hela SweClockers har vi en lokal att förhålla oss till. Inledningsvis finns endast 200 biljetter och vi börjar därför med att bjuda in de mest tongivande medlemmarna, veteranerna som varit med från start och så klart också alla ni som bidrar mest till gemenskapen och sammanhållningen i forumet.

Efter att alla på gästlistan fått chansen att ta sin biljett öppnar vi för alla, och det efter principen "först till kvarn". Vill du väldigt gärna vara med? Skriv då en rad i tråden, så ser vi till att du får förtur när biljetterna släpps i september.

swec_20_gubbe_final.png

SweClockers Live! 2019

En helkväll för alla som älskar datorer och hårdvara. SweClockers fyller 20 år och det firar vi genom att bjuda in 200 tongivande medlemmar, veteranerna som varit med från start och de som bidrar allra mest till gemenskapen i forumet. Detta får inte missas!

Datum: Lördag den 9 november
Plats: Skyddsrummet i Stockholm (karta)
Biljetter: Personliga inbjudningar, därefter "först till kvarn"