Utse "Årets datorbutik" i SweClockers Awards

Utse "Årets datorbutik" i SweClockers Awards

Nästa del i sagan SweClockers Awards flyttar fokus till återförsäljarna. För första gången på fyra år ska SweClockers utse "Årets datorbutik" och det är ni där hemma som röstar fram vinnaren!

Biljetterna är slutsålda för vår stora brakfest SweClockers Live! den 9 november, då vi tillsammans ska fira 20 år av SweClockers. Det här blir också startskottet för helt nya SweClockers Awards, som hyllar både datorbranschen i stort och inte minst medlemmarna i forumet.

I samband med detta återupplivar vi "Årets datorbutik", som fram till år 2015 var en återkommande hyllning till återförsäljare. För en tid sedan fick alla på SweClockers möjligheten att nominera sin butik och även motivera sitt val. Nu står det klart att totalt 12 återförsäljare gått vidare till slutomröstning.

Mycket har hänt på fyra år, vilket också märks i kommentarerna där nya aktörer nämns och gamla fått en helt ny image i SweClockers gemenskap. Redaktionen har gått igenom samtliga inlägg grundligt och kokat ned era motiveringar till en sammanfattande för respektive återförsäljare.

Klicka för att se motiveringarna för varje datorbutik

Motiveringar: SweClockers Awards "Årets datorbutik" 2019!

Motiveringarna för varje nominerad datorbutik baseras på den ursprungliga tråden. Redaktionen har gått igenom varje inlägg med tillhörande motiveringar och slagit ihop medlemmarnas inlägg till en sammanfattande för respektive butik. Det är också anledningen till att de varierar i längd och omfång.

Computersalg

Hyllas för sina oerhört låga priser och bra sortiment, som anses bättre än de sedan tidigare etablerade återförsäljarna i Sverige. Beskrivs som årets uppstickare!

Databyrån i Visby

Wild card bland de nominerade. Uppskattade för att de finns tillgängliga och lyckas finnas kvar på Gotland.

Dustin Home

Lång erfarenhet i branschen med ett professionellt intryck. Hjälpsam och kompetent personal med grym support och snabb frakt.

Elgiganten

Duktiga på att pressa priserna. Ger kunder lång returrätt med möjlighet att prova på varan och lämna tillbaka den. Har "sjukt smidig" reklamation.

Inet

Prisas högt för sin kundsupport som flera beskriver som klart bäst. Fri frakt på allt och är snabba på att få iväg paket när saker finns i lager, vilket de ofta gör. Flera skriver att Inet inte alltid har de lägsta priserna, men att servicen gör det värt det. Har en lättnavigerad webbplats med den hyllande "datorbyggaren" och inte minst bra produkt- och teknikvideos. Pingvinstång på köpet!

Kjell & Company

Varje gång man behöver en obskyr skruv eller annat litet tillbehör finns det i det "magiska" lagret bakom kassan. Prylar man inte hittar någon annanstans, helt enkelt.

Komplett

Pålitlig med många år i branschen. Trevlig, tillmötesgående och kunnig personal. Smidig att ha att göra med vid returer, garantiärenden och liknande. Har ofta bra priser på sina prylar och schyssta kampanjer. Har tillsammans med Webhallen skänkt prylar för cirka 100 000 kronor till välgörenhetsprojekt på SweClockers.

Maxgaming

Bra utbud på kringutrustning.

Netonnet

Bra närvaro i landet med många lokala butiker. Konkurrenskraftiga priser och god lagerstatus på det mesta, samtidigt som de har en fyndhörna i sina butiker – med faktiska fynd! Dessutom bra kundsupport och hantering av reklamationer, såväl IRL som URL. Beskrivs som "underskattade av många" på SweClockers.

Proshop

Oerhört låga priser och brett sortiment med "nästan allt". Snabba leveranser och grym service vid reklamation.

Webhallen

Bra support där det finns fysiska butiker. Fantastiskt bemötande och kunnig personal bakom disken. Bra utbud och lagerstatus på sina prylar. Låga priser, reor på saker "man faktiskt vill köpa" och medlemsrabatter. Snabba leveranser med hemkörning som tillval och många betalalternativ, inklusive kryptovalutor. Har enligt medlemmarna riktigt bra kundservice. Roligt system för achievements och levlande.

Hyllas för att vara duktiga på att skicka iväg nya spel så de dimper ned i brevlådan på lanseringsdagen, vilket gör Webhallen till "ett självklart val" vid spelköp. Lyfts även fram för sitt engagemang med Streamhjälpen och att de tillsammans med Komplett donerat prylar till välgörenhetsprojekt på SweClockers.

Visa mer

Då har det äntligen blivit dags – för första gången på fyra år ska SweClockers gemenskap utse "Årets datorbutik"! Vilken butik anser du, med hänsyn till service, sortiment, priser och leveranstider är värdig att koras till Årets datorbutik 2019? Du får givetvis också rösta baserat på helt egna kriterier.

Vinnaren av Årets datorbutik 2019 presenteras på scen under SweClockers Live! som äger rum kvällen den 9 november i Stockholm. Omröstningen pågår till och med den 16 oktober.

Skicka en rättelse
34

Samsung lanserar flaggskeppstelefonen Galaxy Note 20 Ultra

Den 21 augusti lanserar Samsung Galaxy Note 20 Ultra – vi har varit på förhandsvisning. Läs mer

46

Amazon fortsätter med Postnord under sverigeexpansion

Det svensk-danska logistikföretaget anser sig vara kapabla att leverera Amazon-paket i större skala än tidigare. Läs mer

69

Veckans fråga: När köpte du din första dator?

Är du ny i gamet, eller automatiserade du dina kulramar runt Dackefejden? Veckans fråga blickar bakåt mot det första datorinköpet. Läs mer

14

AMD och Lenovo tar Zen-arkitekturen till 6 watt

Den bärbara datorn Lenovo 100e med studentfokus bjuder på tvåkärnigt Zen-kisel med värmeutveckling om ynka 6 watt. Läs mer

11

ARM-medgrundare motsätter sig Nvidia-förvärv

Hermann Hauser beskriver i en BBC-intervju ett eventuellt Nvidia-uppköp av ARM som "katastrofalt". Läs mer

13

Project Xcloud till Sverige den 15 september

Microsofts spelströmningstjänst lanseras officiellt på den svenska marknaden i mitten på september ihop med över 100 spelbara titlar. Läs mer

46

Nvidia "Ampere" ryktas lanseras den 17 september

Efterträdarna till toppmodellerna RTX 2080 Ti och 2080 blir först ut, med successiv infasning av enklare modeller. Läs mer

33

AMD når 100 miljarder USD i börsvärde

Företaget når sin högsta aktievärdering någonsin under tisdagens handel till följd av en stark kvartalsrapport och framtidsutsikt. Läs mer

39

AMD:s kommande grafikkort "Big Navi" ryktas lanseras i november

Byggs på TSMC:s förfinade 7-nanometersprocess likt Zen 3-processorerna och kan komma utrustas med hela 16 GB GDDR6-minne. Läs mer

29

Apple Imac uppdateras med Intel "Comet Lake" och SSD-lagring över hela brädet

Den 27 tum stora Imac-modellen får extra kärlek genom fräsch processor och grafik, medan Fusion Drive stryks för samtliga datorer. Läs mer

46

Antalet 5G-telefoner väntas nå 250 miljoner sålda enheter i år

Var femte telefon såld under året har kommer ha utrustats med 5G-stöd, menar Digitimes Research – men de flesta hamnar i Kina. Läs mer

36

Kommande Macbook kan komma att utrustas med ny ARM-krets

Processorn A14X Bionic kan komma att förpassas till Ipads enligt nytt rykte. Läs mer