Årets datorbutik, produkt och tillverkare

Att nominera och utse den butik, produkt eller det företag som utmärkt sig mest under ett år är inte lätt. Alla prioriterar och värderar saker olika. I fallet butiker kan det vara alltifrån lägst pris alla dagar i veckan till den bästa servicen som räknas. Med produkter värderar vissa mest pang för pengarna, medan andra inte bryr sig och anser att bäst prestanda oavsett pris är viktigast.

Årets DB_ingress.jpg

Totalt nominerades 12 återförsäljare till "Årets datorbutik" i SweClockers Awards.

För årets SweClockers Awards var vi därför glasklara i vad som gäller inom samtliga kategorier där ett företag var med i bilden. De subjektivt viktigaste egenskaperna för just dig. Detta fick ligga till grund för såväl nomineringar som när det blev dags att rösta om vinnare i alla kategorier.

SWEC-butik-2019.png

Under många år var Årets datorbutik återkommande på SweClockers och i år uppgick det i SweClockers Awards. Nomineringarna och lovorden var många, och när det väl var dags för omröstning stod det mellan två kandidater. Med motiveringen kundsupport i världsklass, riktigt bra service, en bra webbplats och pingvinstänger på köpet tog @Inet ännu en gång hem segern.

På andra plats kom @Webhallen, som prisas för sina fysiska butiker med bra bemötande, kunnig personlig, bra lagerstatus, priser, leveranser av spel på lanseringsdagen, välgörande engagemang som Streamhjälpen och mycket mer.

SWEC-produkt-2019.png

Den andra stora kategorin på företagssidan var Årets produkt. När det var dags att nominera stod det snabbt klart att striden stod mellan tre produkter, samtliga från komponentvärldens treenighet – AMD Ryzen 5 3600, Intel Core i9-9900K och Nvidia Geforce RTX 2080 Ti.

Med andra ord en prisvärd processor, en annan som beskrivs som i särklass bäst för spel och ett svindyrt grafikkort som helt enkelt är bäst på marknaden. Efter att medlemmarna sagt sitt stod det klart att Core i9-9900K och Geforce RTX 2080 Ti så gott som delar andra plats, medan AMD med sin Ryzen 5 3600 tog hem storsegern med 163 procent fler röster än de båda andra – tillsammans!

Utöver dessa passade redaktionen på att ta fram fyra bonuskategorier. Urvalet av nominerade gjordes genom att ta tempen på populära prissökmotorn Prisjakt, där aktörerna med en produkt i topp 50 knep en plats i omröstningarna.

SweC-Awards-Asus-2019.png

Med facit i hand var det ett företag som sopade mattan med alla andra. Asus tog hem segern i Årets skärmtillverkare, Årets partnertillverkare och Årets tillverkare av nätverksprodukter. Medan den taiwanesiska jätten närmast dominerar i de två förstnämnda kategorierna var segern inte lika tydlig när det kom till nätverk, där Ubiquiti låg hack-i-häl.

SWEC-speltillb-2019.png

En kategori där Asus inte dominerar och med besked fick se sig slagna var i Årets tillverkare av speltillbehör, där Logitech med bred marginal knep segern. Det råder inga tvivel om att det anrika företaget är populära inom SweClockers gemenskap, något som inte minst förstärkts på senare år då Logitech utmanat marknaden med en ny generation trådlösa spelmöss.

Ett stort grattis till Inet, AMD, Asus och Logitech önskar SweClockers!

Kategori

Vinnare

Årets datorbutik

Inet

Årets produkt

AMD Ryzen 5 3600

Årets skärmtillverkare

Asus

Årets partnertillverkare

Asus

Årets tillverkare av nätverksprodukter

Asus

Årets tillverkare av speltillbehör

Logitech

swec_20_gubbe_final.png

SweClockers firar 20 år, 1999–2019

Sedan 1999 har SweClockers varit samlingsplatsen för datornördar från hela landet. Det ska givetvis firas! Under året väntar retroosande tester, artiklar och forumsnack – givetvis tillsammans med er!

Häng med när vi blickar bakåt och siar om framtiden!

Följ SweClockers 20 år via vår specialsida