Input/General

Input-menyn är enkel och har inställningar för vilket bildförhållande som ska användas. General-menyn styr det övriga beteendet hos skärmen där vissa inställningar fortfarande kan påverka bilden.

lg_27gl850_smart_savings.jpg

Input List

Låter dig välja ingång för bilden.

Aspect Ratio

Full Wide om du vill sträcka ut bilden över hela skärmen. Original för att behålla ursprungligt bildförhållande. Kör du 2 560 × 1 440 pixlar är det samma effekt hos båda. Just Scan kör bilden oskalad. Detta läge fungerar endast med Adaptive-Sync ställd på Off.

Language

Här väljer du språk i menyerna. Engelska rekommenderas för så gott som all information som finns om skärmen kommer att beskriva de engelska menyerna

Smart Energy Saving

En funktion för att spara energi genom att ändra ljusstyrkan baserat på bildens innehåll. Har tre lägen där vi rekommenderar Off eftersom bilden annars ändra ljusstyrkan av sig själv på godtycklig basis.

Power LED

Reglerar ifall lysdioden på skärmens underkant ska lysa eller inte.

Automatic Standby

Ställer skärmen i standbyläge efter en viss tid, 4 timmar eller längre. Kan stängas av.

HDMI Compatibility Mode

Ställer om HDMI-anslutningen till att identifieras som av en äldre typ med lägre bandbredd och nyare HDCP 2.2-kryptering. Används främst för att ansluta gammal utrustning likt äldre digitalboxar. Står normalt på Off.

DisplayPort 1.4

Är normalt aktiverad för att skärmen ska identifiera sig på rätt sätt och köra full bandbredd över Displayport. Stänger du av funktionen identifierar sig skärmen som en äldre Displayport-skärm för anslutning mot just äldre grafikkort. Stänger du av den här funktionen finns det risk att du inte kan köra skärmen mer än 60–75 Hz.

OSD Lock

Funktion för att låsa ut menyerna och minska risken för att något ändras av misstag. Du kan fortfarande justera Brightness och Contrast samt ändra bildingång.

lg_27gl850_info.jpg

Information

Ger kortfattad information om bildsignal, skärmens serienummer och hur många timmar den varit igång.

Reset

Återställer dessa inställningar.

Rekommenderade inställningar

Det är endast Smart Energy Savings som påverkar bild och färg. Den bör vara på Off för att undvika att skärmen godtyckligt ändrar ljusstyrkan. Vill du spara ström är det mer effektivt att reglera Brightness-reglaget istället.