I den ständigt pågående tävlingen Gallerikampen handplockade juryn inget mindre än nio gallerier som publicerats under hösten. Dessa gick vidare till final där alla medlemmar fick fälla avgörandet. Nu är resultatet här och bland vinnarna är det ovanligt tunnsått med entusiaster som titulerar sig som "proffsmoddare".

5-Retro-120Hz.jpg

120 Hz Retro Gamer – Klicka på länken för att se hela galleriet

1-Penumbra.png

Penumbra – Klicka på länken för att se hela galleriet

4-Retro-tangentbord.jpg

Retro Potato, komplett Windows 10-dator inbyggt i tangentbord – Klicka på länken för att se hela galleriet

#

Medlem

Galleri

Röster

1

pa1983

120 Hz Retro Gamer

21%

2

ggalaxyy

Penumbra

21%

3

mikgus

Retro Potato

18%

Den tredje säsongens vinnare blev ingen mindre än veteranen "pa1893", som är ett välkänt ansikte i forumet och som engagerar sig mycket med just retrodatorer – däribland genom Retro LAN:et Brain Drain. Med sitt galleri visar han att det även går att vinna tävlingar som dessa med en stor gnutta beige hårdvarunostalgi!

På plats två är ett mer bekant ansikte inom moddning. Det handlar om "ggalaxyy" som med bygget Penumbra tagit fram ett stilfullt och temariktigt hantverk, där en ljusblå färg på kylmediet inte har några problem att smälta in i datorns i övrigt mörkare färgschema.

På tredjeplats märks ännu ett retrobygge med en twist. Vid första anblick handlar det om ett tangentbord, men under tangenterna döljer sig en komplett dator med Windows 10 som operativsystem! Hur? Genom att slakta en gammal surfplatta med anor från Microsofts satsning på pekskärmar med Windows 8. Ett stort grattis till vinnarna önskar SweClockers och Corsair!

Vinnarna kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden.

Vinster – Gallerikampen sommaren 2019:

Corsair-Icue-fläktar.png
Corsair-Icue-skärmhelvete.png

Tävlingsvinster – Gallerikampen sommaren 2019:

Vinst

Värde

#1

Corsair Hydro X XD5 Pump/Reservoir Combo
Corsair Hydro X XC7 RGB CPU Water Block (115x/AM4)
Corsair Hydro X XR5 240mm Water Cooling Radiator
2 × Corsair Hydro X XF Hardline 14nm OD Fitting Four Pack
Corsair Hydro X XL5 Performance Coolant 1L – Clear
Corsair Hydro X XT Hardline 14nm Tubing – Black
~590 kr
~180 kr
~210 kr

#2

Corsair Icue QL120 RGB 120mm PWM 3-pack

#3

Corsair Icue LS100 Smart Lighting Strip Starter Kit

~899 kronor

Som vinnare kammar "pa1983" hem ett komplett vattenkylningskit från Corsair i bolagets Hydro X-serie till ett värde om 4 700 kronor, vilket också kan bytas ut mot valfria delar för upp till 4 000 kronor. Tvåan får en uppsättning RGB-fläktar medan trean kammar hem en RGB-ljusslinga för datorskärmar.

Gallerikampen vintern 2020 är igång!

Gallerikampen är en ständigt pågående tävlingen på SweClockers. Det betyder att säsong fyra redan är igång och det handlar om vinterupplagan – december, januari och februari. Alla kreationer som laddas upp under månaderna är automatiskt med i tävlingen och har en chans att gå vidare till omröstning.

Till SweClockers Galleri
Mer läsning om Gallerikampen