När AMD återvände till CPU-marknaden med arkitekturen Zen låg fokus inte enbart på kislet, själva hjärtat i processorn. I samma veva passade bolaget på att tala om stockkylarna Wraith, som skulle vara bättre än de medföljande kylarna entusiaster vant sig vid historiskt från både AMD och Intel.

I början av 2018 uppdaterades toppmodellen Wraith Max till Wraith Prism, där den stora nyheten var en RGB-lysande ring runt fläkten. Nu publicerar den kinesiska entusiastsidan Xfastest att kylaren uppdateras ännu en gång, den här gången med fokus på prestanda istället för discobelysning.

AMD-Wraith-Prism-3.jpg
AMD-Wraith-Prism-6.jpg
AMD-Wraith-Prism-4.jpg
AMD-Wraith-Prism-5.jpg
AMD-Wraith-Prism-2.jpg
AMD-Wraith-Prism-1.jpg

Det som utmärker modellen är att antalet värmeledningsrör i koppar är sex istället för fyra, något som bör resultera i bättre värmeledningsförmåga än dagens variant. Hur de båda modellerna skiljer prestandamässigt framgår dock inte och i övrigt ser kylaren identisk ut med dagens Wraith Prism.

Dagens Wraith Prism medföljer vid köp av AMD Ryzen 9 3900X, 7 3800X, 7 3700X och 7 2700X. Det återstår att se huruvida den uppdaterade kyllösningen blir en ny medföljande stockkylare för processorerna eller om den uppdaterade varianten är öronmärkt för Ryzen 4000-serien med arkitekturen Zen 3 senare under året.

Uppdatering 2020-01-25:

AMD har nu publicerat ett officiellt inlägg på Reddit, där det bekräftas att kylaren inte är en officiell AMD-produkt. Det handlar om en förfalskning och processormakaren ska gräva vidare i ärendet.

Fler kylare för AMD-processorer: