Som ny på jobbet i chefsredaktörsrollen har undertecknad suttit och kikat på vilket sätt SweClockers läsare besöker sajten. Ni som skriver i forumet utgör själva kärnan och är en del av familjen förstås. Utöver det har vi den tysta massan som ju är i överhängande majoritet rent antalsmässigt.

Med hjälp av Google Analytics finns det möjlighet att få fram massa intressant data kring fördelningen mellan mobila enheter kontra datorer samt inte minst vilken webbläsare som är mest populär. Låt oss ta en närmare titt hur det ser ut hos just SweClockers läsare!

Enhetstyp

Andel

Mobiltelefon

49,35 %

Dator

47,15 %

Surfplatta

3,51 %

Vi börjar med att titta lite på hur ni besöker SweClockers. Här syns ganska väntade resultat, där ungefär hälften besöker oss med mobilen och hälften med datorn. Surfplattan är ett betydligt mindre använt alternativ just för webbsurf vilket också syns tydligt även hos SweClockers.

Mobiltillverkare

Andel

Apple Iphone

44,3 %

Samsung

13,25 %

Huawei

5,8 %

Apple Ipad

3,78 %

Oneplus

1,75 %

När vi kikar närmare på vilket företag som dominerar mobila enheter bland besökarna så är det Apples Iphone som ligger på förstaplats. Bland Android-lägret är det betydligt mer spridda skurar mellan tillverkarna men inte helt oväntat Samsung i topp som därefter följs av Huawei.

Webbläsare

Andel

Chrome

60,56 %

Safari

14,54 %

Edge

9,40 %

Firefox

8,59 %

Internet Explorer

3,78 %

För webbläsare kikar vi specifikt på användare som surfar in på SweClockers från datorer. Här är Googles Chrome ohotad etta medan silvermedaljen går till Apples Safari. Längre ned ser vi Microsoft Edge och Mozilla Firefox väldigt tätt ihop medan föråldrade Internet Explorer seglar in på position fem.

Är det något som ni tyckte var oväntat bland siffrorna? Som ny på jobbet med något förutfattade meningar om datorentusiaster måste det erkännas att undertecknad trodde att andelen Apple-användare skulle vara lägre.