Det är ingen hemlighet att redaktionen inte är helt såld på RGB-temat som har letat sig in i nästan varje hårdvaruprodukt de senaste åren. För att vara helt ärlig handlar det inte om att vara emot det som är populärt, utan mer att våra prestandadrivna tankesätt inte ser någon direkt förbättring i bildfrekvens som ska motivera prispåslaget RGB-belysningen medför.

Med det sagt kan rätt belysning ha stor påverkan i spelrummet när flertalet komponenter arbetar ihop för att ge en sammanslagen RGB-effekt, som i vissa fall även kan styras av speltitlarna. Av den anledningen tänkte redaktionen tillsammans med Corsair bygga ihop ett riktigt RGB-monster och se hur mycket belysning det går att trycka in på liten yta.

Systemet baseras på AMD-hårdvara med Ryzen 5 3600X i centrum, och görs sällskap av Asus Geforce RTX 2060 Super ROG Strix. För det här bygget är dock inte hårdvarukraften det viktiga utan fokus ligger på RGB i alla dess former, och som ni ser i videon finns det gott om belysning på nästintill varje komponent.

corsair_rgb-3.jpg

Häng med på ett färgglatt äventyr på strax över 40 minuter där Jonas och Kenneth går igenom produkterna som används, en snabb unboxing som sedan övergår till byggandet av datorn. Videon avslutas även med en presentation av det färdiga systemet och en snabb genomgång av mjukvaran Icue, och hur det fungerar i utvalda speltitlar.

Med RGB-bygget avklarat börjar redaktionen redan tänka, hur kan det redan "lysande" systemet utökas med än mer RGB?

Corsair_logo.png

I samarbete med Corsair

Denna artikel produceras i samarbete Corsair och deras ekosystem för RGB-belysning. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.