Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll var inte en så het potatis som vi ibland kan få intryck av i forumet. På frågan där vi bad er gradera om vi borde göra fler eller färre sponsrade artiklar hamnade vi exakt på medelvärdet. I stora drag har vi till synes hittat en bra balans och vi har inga ambitioner att skruva på tempot åt något håll den närmsta tiden.

Som vi nämnde i samband med läsarundersökningen är cirka 5 procent av våra artiklar i år sponsrade. I många fall är det artiklar som vi annars inte hade kunnat lägga resurser på att producera. Med andra ord tillför sponsrat innehåll mer innehåll till sidan, snarare än att det tar plats från icke-sponsrat innehåll.

Gällande kvaliteten på innehållet får vi något sämre betyg för våra sponsrade artiklar än det icke-sponsrade materialet. Här skulle vi gärna ta er feedback för att reda ut om det här mest handlar om "missnöjesröster" från er som ogillar hela konceptet med sponsrade artiklar eller om ni faktiskt tycker att de håller lägre kvalitet.

Till sist ställde vi frågan om hur tydliga vi är med vad som är sponsrat. Det var en ganska stor spridning på svaren men snittet hamnade ändå på 3,4 av 5 poäng, där 5 betyder "väldigt tydligt". Här har vi redan en plan på hur vi kan förbättra tydligheten med standardiserade info-rutor i artiklarna och ett omtag på vilken terminologi vi använder.